Кличко відповів на петицію щодо перевірок маршруток у Києві

Чи перевірятиме влада столиці технічний стан транспорту

Мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо перевірок маршруток у столиці через скарги на їхній жахливий стан. Офіційна відповідь Київського міського голови оприлюднена на сайті мерії, передають "Коментарі".

Звернення до столичної влади щодо перевірок маршрутних автобусів у Києві зібрало понад 9,5 тисяч голосів з 6 тисяч необхідних до розгляду. Автор петиції №11006 Сергій Колнаузов наполягав, щоб результати перевірок технічного стану усіх маршруток в столиці були оприлюдненні для громадськості.

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на електронне звернення. В офіційній відповіді на петицію Київський міський голова наголосив, що саме автомобільний перевізник у першу чергу зобов’язаний перевіряти транспорт, а в разі виявлення невідповідного технічного стану — не допускати на маршрут. Крім того, пасажирські маршрутки у Києві обов’язково двічі на рік проходять перевірки під час державного технічного огляду, зазначив Кличко.

"Здійснення перевірки технічного стану автобусів, які працюють на маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі м. Києва, у тому числі й на предмет дотримання екологічних норм, відноситься до компетенції саме Національної поліції України та Державної служби України з безпеки на транспорті", — заявив мер Києва Віталій Кличко.

Київський міський голова не підтримав петицію щодо перевірок столичною владою маршрутних таксі. Однак, враховуючи суспільну значимість питання, пообіцяв розглянути можливість посилення контролю з боку влади Києва.

"З метою запровадження додаткового контролю за технічним станом пасажирських транспортних засобів буде розглянута можливість взаємодії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з Національною поліцією України та Державною службою України з безпеки на транспорті у цій сфері", — відповів на петицію Кличко.

В іншій петиції, що поки що збирає необхідні для розгляду голоси, столичну владу закликали провести тотальну перевірку приміських маршрутних автобусів на кількох напрямках. Автор петиції №11041 Василь Іванов просить перевірити транспорт з Києва на Вишневе, Святопетрівське та Боярку. Автор петиції скаржиться на жахливий сервіс та занадто високі ціни на проїзд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тим часом на сайті мерії зареєстрували нову петицію — від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві.

Нагадаємо, столична влада підтримала пропозицію киян оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте також, що Кличку запропонували втричі скоротити керівників комунальних підприємств.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

5 вересня 2022, 18:23

Кличка за граты!!!

Євгеній

5 вересня 2022, 14:27

Я вважаю, що ростуть вони там не перший рік, і разом з бусом, успішно проходять тех огляд.

Євгеній

5 вересня 2022, 14:26

В одній маршрутці, в якій я їхав, росли гриби)

ванька

5 вересня 2022, 12:17

А який смисл взагалі писати ці петиції ? коли меру все пох.....

Гонта

5 вересня 2022, 11:40

Як був Віталік Кличко хитрозробленим нікчемним виродком, так ним і залишився, - і ця заява типу: "Я не винувата, він сам прийшов", красномовне тому підтвердження. Людина, котра займає пост мера столиці і на пряме звернення до нього відповідає, що реальна безпека киян то не його справа, на відміну від зворушливої турботи про їх здоров'я під час чергового приступу коронабісся, є ніким іншим, як шкодливим аморальним виродком.

Анатолій

5 вересня 2022, 11:20

Немає чого звертати на перевізника Перед тим як допускати перевізника до конкурсу треба ретельно перевіряти базу перевізника, технічний стан бусів, в тому числі на екологчність , а потім допускати до конкурнсу. Але цього ніхто не робить, а тому і повний бардак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися