Перші родини отримають житло на Київщині замість зруйнованого

Затверджено перелік сімей-отримувачів

Комісія з питань надання та відновлення житла, зруйнованого через бойові дії на території Київської області затвердила кандидатури сімей, хто отримає нове житло замість зруйнованого внаслідок війни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Першочерговість на будівництво нового житла та викупу квартир мають багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітні жінки. За результатами погодження перших списків 33 квартири отримають сім’ї з дітьми та вагітні жінка, 18 — багатодітні родини з десяти громад Київської області. Це житло розташоване у Борисполі, Броварах, Ірпені, Макарові, Богуславі та Білій Церкві.

Окрім того, сімнадцять громад Київщини подали пропозиції до програми відбудови приватних будинків. Так, в регіоні пропонують побудувати 103 приватних оселі, з них 49 будинків площею по 70 квадратних метрів, 21 будинок — по 90 квадратних метрів та 33 будинки площею по 120 квадратних метрів. Вартість будівництва ще не визначили та чекають на результати експертиз. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області в межах виділеного фінансування поки що є можливість придбати лише 72 квартири та збудувати 70-75 будинків на весь регіон. З них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня, які втратили житло через війну.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що мають допомогти швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом обіцяли почати будівництво понад пів тисячі будинків та викупити дві тисячі квартир. Це дозволило б забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки, де подарують квартири людям, які втратили житло.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

9 вересня 2022, 14:29

Чайная ложка на бочку пиара и цистерну подлости и воровства ! Да ещё и дадут по принципу, - "это нога кого надо нога", - поганый совок в действии

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися