У Києві запропонували увіковічити пам'ять про королеву Великої Британії

Пропозицію до влади виклали в петиції

У Києві запропонували столичній владі увіковічити пам'ять про королеву Великої Британії Єлизавету другу, назвавши на її честь площу та бульвар. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11177 пропонує столичній владі перейменувати площу Героїв Великої вітчизняної війни та бульвар Дружби народів на честь померлої королеви Великої Британії Єлизавети другої.

"Великобританія є нашим стратегічним партнером! Королева Єлизавета друга докладала чимало зусиль, підтримуючи Україну! Саме тому я пропоную увіковічити її ім'я в Києві та інших містах України!" — наголосив автор петиції.

Королева Британії Єлизавета друга пішла з життя 8 вересня у віці 96 років. Монархиня керувала країною 70 років. На престол Єлизавета друга увійшла у 1952 році як глава Співдружності та царюючою королевою Великої Британії, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Південної Африки, Пакистану та Цейлону. До моменту смерті Єлизавета друга була найдавнішим і найстарішим монархом у британській історії, а також найдавнішим і найстарішим главою держави у світі. Успадкував трон король Чарльз III — принц Уельський. Він народився в 1948 році. Це старший син королеви та принца Філіпа, герцога Единбурзького.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві демонтують радянський герб з монументу "Батьківщина-мати" та вже створили проєкт заміни. Наступного року розпочнеться конкурс на тризуб, який встановлять замість серпа і молота. 

Нагадаємо, на офіційному сайті КМДА також зареєстрована петиція щодо перейменування Петрівського залізничного мосту через річку Дніпро, що сполучає Рибальський острів з Воскресенкою і Русанівськими садами. В рамках процесу дерусифікації столиці автор звернення пропонує змінити назву шляхопроводу на Почайнівський залізничний міст.

Читайте також, чому столична влада не може демонтувати пам'ятник Щорсу у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гонта

11 вересня 2022, 08:58

Як все ж багато кончених дебілів проживає в столиці України...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися