У Києві почався сезон дощів: коли потеплішає в столиці

Який прогноз погоди дали синоптики на тиждень

У Києві наступний тиждень дощитиме та погода прогнозується похмура. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру.

Синоптики прогнозують сильні дощі та пориви вітру у Києві в понеділок, 12 вересня. Температура повітря вдень становитиме від 14 до 16 градусів тепла, вночі — 9-11 вище за нуль. Така погода протримається у столиці до середи, 14 вересня, включно. Вже у четвер, 15 вересня, прогнозують потеплішає — повітря у Києві прогріється до 17-19 градусів.

Сезон дощів розпочався та хазяйнує не тільки у Києві, а й в усій Україні через циклон із кокетливим ім'ям Пеггі, зазначила синоптик Наталка Діденко. За її прогнозом, у понеділок, 12 вересня, дощі, від невеликих до помірних, пройдуть практично повсюди в Україні. Цього дня найхолодніше буде у західній частині України, на Вінниччині, Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, прикордонних районах Сумщини та Харківщини, західних районах Черкащини — до 10-15 градусів з позначкою плюс.

"У Києві понеділок буде вологим, хмарним, з періодичними дощами. Протягом дня повітря не обіцяє столиці тепла, максимальна температура повітря передбачається лише +14 градусів. Потепліє відчутніше у середу", — повідомила Діденко.

У мерії Києва напередодні зазначали, що посилили роботу комунальників в районах столиці, де через сильні зливи можуть бути підтоплення. Киян також закликали бути обережними через сильний вітер, уникати перебування поблизу дерев та триматися подалі від ліній електропередачі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо покращення зливних систем та створення нових зливостоків у столиці. Кияни скаржились на складнощі для пересування столицею через підтоплення під час сильних дощів. Київський міський голова Віталій Кличко надав офіційну відповідь на петицію щодо зливостоків у столиці

Нагадаємо, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Читайте також, що розповіли про примхи літньої погоди у столиці метеорологи.

Джерело: https://meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися