Знайти родичів у базі: на Київщині оцифрують архіви 1919-1945 рр. (ПОСИЛАННЯ)

На Київщині зроблять цифрову базу архівних актів цивільного стану

Київська обласна рада повідомляє, що за підтримки World Мonuments Fund на Київщині оцифрують архіви 1919-1945 років з інформацією про громадян. Запланована цифрова обробка більше тисячі книг реєстрації актів цивільного стану жителів Київщини. 

Створення такої бази дасть змогу знайти дані про громадян кожного населеного пункту Київщини. В свою чергу, це дозволить людям досліджувати історію власного роду.

"Впродовж 6 місяців планується створити цифровий масив книг реєстрації актів цивільного стану та об’єднати  їх в інформаційно-пошукову систему, яка буде надаватиме доступ до ретроспективної інформації і працюватиме в режимі 24/7," - зазначає Київська обласна рада.

Працівники Державного архіву Київської області вже зараз створили пошукову базу даних по архівам за 1919-1939 роки. До неї внесено більш ніж 250 тис. записів. 

Ознайомитися з цифровим архівом можна за цим посиланням.

"Коментарі" повідомляють: у Києві фото "любителів" паркуватися на газонах будуть занесені до бази правопорушників. Київзеленбуд фіксуватиме паркування на газонах та передаватиме до адмінкомісії КМДА.

Читайте на сайті: НБУ ввів у обіг кольорову монету з Володимирським собором у КиєвіНаціональний банк випустив пам’ятну монету "Володимирський собор у м. Київ" номіналом у 5 гривень.

Читайте далі: день без автомобілів в Києві - скористайтесь альтернативним транспортом (дата). Через тиждень, 22 вересня, у Києві відзначатиметься День без автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися