У Всесвітній день прибирання Київ зачистили від сміття (ФОТО)

Лад наводили на пів сотні локаціях

У Києві у Всесвітній день прибирання зачистили від сміття пів сотні локацій у столиці. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За словами посадовця, у Києві спільними зусиллями комунальників та активістів зібрали та вивезли близько 600 кубометрів різного сміття. Заступник мера столиці долучився до прибирання на одній із локацій на Оболоні.

"Київ не припиняє роботу, адже тяжкий воєнний період лише спонукає нас робити більше і не зупинятись. Зокрема, у питанні чистоти й порядку. Сміття прибираємо, складуємо, спецтранспортом відправляємо на утилізацію", — прокоментував Пантелеєв.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації зазначив, що через воєнний стан з міркувань безпеки локації обирали із урахуванням близького розташування укриттів.

У комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" поділилися світлинами, як наводили лад у Деснянському районі столиці. Зокрема, у Всесвітній день прибирання затишнішими стали вулиці Пожарського та Меліоративна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три міські ради у Київській області вже підписали угоду про створення сучасних потужностей з переробки побутових відходів. Два сучасні заводи з переробки побутових відходів, які планують побудувати на території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад, використовуватимуть одразу кілька сучасних технологій.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.

Читайте також, що під Києвом підрахували збитки через забруднення довкілля внаслідок обстрілу складу дистриб’ютора електронної техніки "Фокстрот".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися