На Київщині відновили зруйнований вибухом міст (ВІДЕО)

Як виглядає переправа

У Бучанському районі Київщини відремонтували міст через річку Здвиж та відновили проїзд транспорту. Про це повідомив керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Міст між селами Червона Гірка та Андріївка, що неподалік Макарова, під час відступу з Київської області підірвали російські окупанти. Наразі транспортну споруду повністю відновили. Тепер через переправу може пересуватися як легковий, так і вантажний транспорт. Відео відновленого шляхопроводу оприлюднив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Окрім того, у Бучанському районі Київської області готуються до капітального ремонту мосту у селі Липівка через річку Почепин. У березні цей міст під Києвом було пошкоджено під час бойових дій, однак вже на початку квітня рух мостом відновили. Для проведення капітального ремонту поряд зі шляхопроводом зараз облаштовують об’їзну дорогу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що між Україною та Туреччиною підписано меморандум про відновлення зруйнованих російськими окупантами інфраструктури українських міст. Першим спільним проектом стане відбудова Романівського мосту через річку Ірпінь. Цей шляхопровід також підірвали на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, щоб зупинити наступ на Київ.

Нагадаємо, у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну російським окупантам не вдалося захопити Київ завдяки завчасно підірваним мостам через річку Ірпінь, хоча бої вже велись в межах столиці. Що розповів про наступ на Київ військовий експерт Олег Жданов — в нашому матеріалі.

Читайте также