Стан підготовки до опалювального сезону: Київщина потребує 600 мільйонів гривень

Інфраструктура, необхідна для проходження опалювального сезону, була серйозно пошкоджена, - Кулеба

Київська область очікує 600 мільйонів гривень від уряду на капітальні видатки, що дасть змогу завершити роботи з підготовки до опалювального сезону.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Кулеба запевнив, що гроші будуть вже найближчими днями.

"Урядом було виділено 400 мільйонів гривень на поточні ремонтні роботи в Київській області — заміна вікон, ремонт покрівлі або дверей. Окрім цього 87 мільйонів з обласного бюджету було виділено на ті громади, які найбільше постраждали — Ірпінська, Макарівська, Бучанська, Гостомельська, яка, до речі, на 1-му місці серед громад області за пошкодженнями. І вже найближчими днями ми очікуємо додаткового виділення від уряду 600 мільйонів гривень з резервного фонду, які вже будуть безпосередньо йти на капітальні видатки нашої області. Це дасть змогу завершити роботи щодо підготовки до опалювального сезону", – розповів Кулеба.

Голова КОВА додав, що інфраструктура, необхідна для проходження опалювального сезону, була досить серйозно пошкоджена. До сьогодні ще тривають роботи щодо відновлення житлово-комунального господарства.

Водночас Олексій Кулеба заспокоїв мешканців Київщини. Він зазначив, що стан підготовки Київської області до опалювального сезону сягнув фінального етапу й становить 90%.

Читайте далі: "Ажіотаж у Глово у зв'язку з відкриттям МакДональдс: кількість замовлень у Києві зросла на 442%". У зв'язку з відкриттям перших трьох закладів мережі McDonald's у Києві у додатку доставки Glovo був справжній ажіотаж. Через величезну кількість бажаючих замовити улюблену їжу програма почала працювати некоректно. Зі списку закладів, де можна було зробити замовлення, МакДональдс постійно зникав. Користувачам доводилося кілька разів оновлювати програму Глово, поки мережа фастфудів не з'являлася в списку. Деяким замовникам доводилося чекати на можливість оформити замовлення по кілька годин. Також користувачі годинами чекали на приїзд кур'єра.

"Коментарі" повідомляють: "Масштабна квіткова виставка в Києві: де можна побачити сотні тисяч хризантем (дата відкриття)". В Печерському ландшафтному парку Співоче незабаром розпочнеться традиційна квіткова виставка. Зараз триває остаточна підготовка до зустрічі відвідувачів. Насолодитися виставкою з рослинними фотозонами та майданчиками для відпочинку запрошують усіх гостей та мешканців Києва.

Також на сайті: "Сьогодні та завтра відключатимуть електроенергію на Київщині: де не буде світла (АДРЕСИ)". 21-22 вересня планово відключать електропостачання.
Джерело: Телемарафон "Єдині новини"


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися