У Києві закликають не користуватися водою з-під крану: де проводять дезінфекцію (АДРЕСИ)

Планова дезінфекція відбудеться в ніч 22 на 23 вересня

У Деснянському районі Києва проводитимуть профілактичне промивання та планову дезінфекцію водопровідних мереж, у зв'язку з чим мешканцям не рекомендується користуватися водою з-під крана. Про це повідомили у РЕВМ № 8 ПрАТ АК Київводоканал.

Роботи проводитимуться 22 вересня з 21.00 до 7 ранку 23 вересня.

До зони проведення робіт потраплять мережі 5 та 6 мікрорайонів:

- вул. Закревського, 2-49/1;

- вул. Драйзера, 2 -12/16;

- просп. Маяковського від 12/16 житлового будинку №36/7;

- вул. Сабурова, 1/49-7/36.

На час проведення промивання та дезінфекції мереж не рекомендується користуватися водою з-під крана для пиття та приготування їжі. Воду можна використовувати 23 вересня після 7.00, після того як вона стече з крана протягом 15 хвилин.

Також на сайті: "Яку воду п'ють кияни під час війни: результати аналізу". Війна несе безліч загроз, в тому числі і для якості води. У джерела водопостачання можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття. Це все погіршує якість поверхневих вод. Також у воєнний час приводом для хвилювань стає радіаційна безпечність води.

"Коментарі" повідомляють: комендантську годину в Києві просять скоротити. На сайті Київської міськради зареєстрували петицію з проханням скоротити час комендантської години у столиці хоча б з 00:00 до 4:00.

"Київ перестав бути місцем військових дій ще на початку квітня, майже всі блок-пости розібрали, скоротіть і комендантський час хоча б з 00:00 до 04:00. Вже набридла ця поліція, яка з наближенням початку комендантської години відчуває, що їхній час настав. Що це за нісенітниця, вони захищати народ повинні, а не виловлювати людей, ніби це веселий конкурс із грошовим призовим фондом, тим більше у воєнний час, коли людям і без них важко", – зазначає автор петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися