Яку воду п'ють кияни під час війни: результати аналізу

Війна несе безліч прихованих загроз, в тому числі і для джерел водопостачання, - Київводоканал

Війна несе безліч загроз, в тому числі і для якості води. У джерела водопостачання можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття. Це все погіршує якість поверхневих вод. Також у воєнний час приводом для хвилювань стає радіаційна безпечність води.

Про це повідомляє Київводоканал на своєму сайті.

"У Київводоканалі суворо контролюють якість води річок Дніпра та Десни, а також артезіанських свердловин. Фахівці наших лабораторій постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, і можуть вчасно виявити будь-яку загрозу та оперативно зреагувати", - зазначається у повідомленні.

Аналіз води відбувається як за фізико-хімічними і мікробіологічними, так і за радіаційними показниками.

"Відповідно до результатів лабораторних досліджень якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води у Києві за показниками радіаційної безпечності та за всіма іншими гігієнічними показниками відповідає нормативним вимогам", - повідомляє Київводоканал.

Читайте далі: "Синоптики прогнозують перший снігопад у Києві вже в жовтні: названа точна дата". Про це повідомляє метеосайт Wisemeteo.

Також на сайті: "Сьогодні та завтра відключатимуть електроенергію на Київщині: де не буде світла (АДРЕСИ)". 21-22 вересня планово відключать електропостачання.

СБУ викрила у Києві російську злочинну групу: зловмисники намагалися зірвати опалювальний сезон. У результаті спецоперації у Києві СБУ викрила російських агентів. Група ФСБ передавала ворогові геолокації військових об’єктів та критичної інфраструктури на Київщині. Отриману інформацію окупанти мали на меті використати для здійснення серії ракетних ударів по столиці, щоб завадити підготовці до опалювального сезону. Про це повідомляють "Коментарі".

"Коментарі" повідомляють: "Улов на мільйон гривень: на Київщині поліція викрила браконьєра"Поліція Бориспільщини встановила, що 42-річний мешканець міста Яготин здійснював незаконний вилов риби. Вартість незаконного улову оцінили в суму понад мільйон гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися