Забудовники знищують унікальний ліс на Київщині (ФОТО)

Кому війна - а кому рубати ліс. На Київщині руйнують унікальний осередок дикої природи

На південній межі Києва знищують унікальний осередок дикої природи - заболочений ліс біля озера Шапарня, що межує із заповідною зоною НПП "Голосіївський".

Про це повідомляє співробітник природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко.

"На жаль, у "старі добрі" часи земельних дерибанів, цей ліс був порізаний на приватні ділянки суміжними з Києвом селищними радами. І от тепер ліс активно знищують та готують майданчики під забудову. Двохсотрічні дуби ріжуть та вивозять у невідомому напрямку, під колесами важкої техніки гинуть рідкісні орхідеї. А посеред пустирів, що з'являються на місці вікового лісу, розгублено ходять лосі та кабани, які лишилися без домівки", - йдеться у повідомленні.

Журналіст Михайло Погребиський прокоментував ситуацію: "В приватні руки рішеннями селищної ради був розданий великий масив ділянок, що нині  формально мають сільськогосподарьске призначення. АЛЕ  ФАКТИЧНО ЦЕ ШИКАРНИЙ ЛІС  - СТАРІ ДУБИ, ЧЕРВОНОКНИЖНІ ВИДИ, ЛОСІ, СОВИ, ВЕЛИКІ ХИЖІ ПТАХИ. Тобто маємо фактично СУЦІЛЬНИЙ ліс. Згідно чинного законодавства, СУЦІЛЬНІ ЛІСИ (понад 5 га) НЕ МОЖУТЬ ПЕРЕДАВАТИСЬ  В ПРИВАТНУ ВЛАСНІСТЬ, а можуть бути тільки в державній чи комунальній власності!"

"Коментарі" повідомляють: масштабна квіткова виставка в Києві: де можна побачити сотні тисяч хризантем. В Печерському ландшафтному парку Співоче незабаром розпочнеться традиційна квіткова виставка. Зараз триває остаточна підготовка до зустрічі відвідувачів. Насолодитися виставкою з рослинними фотозонами та майданчиками для відпочинку запрошують усіх гостей та мешканців Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися