У Києві з'явилася нова система повідомлень про повітряну тривогу

Навчальні заклади зважилися на експеримент із системою повідомлень про небезпеку

Деякі навчальні заклади Києва зважилися на своєрідний експеримент із системою повідомлень про повітряну тривогу. Справа в тому, що через шум у школі почути сигнал тривоги від вуличних сирен стає складно, а на додатки у смартфоні діти та педагоги реагують не завжди. 400 шкіл по всій Україні обладнали нову систему повідомлень. Київська гімназія №287 - серед них. Про це повідомив "Наш Київ".

Мінцифри, Stfalcon та Ajax Systems на початку повномасштабного вторгнення армії РФ запустили додаток "Повітряна тривога". Програма повідомляє людям про п'ять видів небезпеки: повітряна тривога, артилерійський обстріл, вуличні бої, хімічна загроза та радіаційна загроза. Наразі розробники вирішили локально повідомляти про загрозу.

На території київської гімназії №287 з'явилося 12 сирен, які виглядають як невеликі пластикові прямокутники. Під час оголошення тривоги звук чують навіть мешканці сусідніх будинків. Всі бездротові сирени і отримують сигнал через внутрішній сервер. Звук повітряної тривоги нагадує автомобільну сигналізацію.

Нагадуємо, що на столичних школярів чекає складна зима. У столичній адміністрації повідомили, що 95% шкіл та дитячих садків уже підготовлені до опалювального сезону, проте температура у приміщеннях не буде високою. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондрієвського, очікується, що температура у класах у майбутній опалювальний період буде на рівні 17-20°C тепла, у спортивних залах 15-17°C. "Зима буде складною, і у разі відключень потрібно бути готовими йти на дистанційку", – попередив він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися