В мерії Києва пояснили підвищення рівня води в річці Дніпро

Коли стабілізується ситуація

В межах Києва підвищення рівня води у річці Дніпро не перевищує аварійних показників. Про ситуацію розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, передають "Коментарі".

Посадовець повідомив, що рівень води у річці Дніпро в межах Києва піднявся приблизно на один метр. Це пов'язано з посиленням роботи Київської та Канівської гідроелектростанцій. Для підтримання об’єднаної енергетичної системи України ГЕС перейшли на інтенсивний режим роботи.

В мерії Києва запевнили, що столичні служби контролюють ситуацію з підвищенням рівня води у Дніпрі в межах столиці. Фахівці прогнозують, що рівень води стабілізується протягом тижня.

У Київській міській державній адміністрації додали, що навантаження на енергосистему України зросло через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів. Киян закликали мінімізувати споживання електроенергії. Це допоможе енергетикам стабілізувати критичні навантаження на електромережі. Зменшити використання потужних електроприладів особливо важливо ввечері у пікові години навантажень — з 17:00 до 22:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва зафіксували підняття рівня води в річці Дніпро та підтоплення берегів. Багато киян занепокоєні ситуацією. Зокрема, зафіксоване підтоплення берегів в парку "Наталка" та поруч з новим пішохідним містом. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві не планують ніяких змін щодо початку опалювального сезону через нещодавні обстріли російських окупантів столиці. Минулого тижня у Києві розпочали підключати до опалення школи, лікарні, дитячі садки та інші соціальні установи.

Читайте також, що у Києві та Київській області запровадили погодинні відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися