Кияни скаржаться на зачинені укриття: в мерії відреагували

У столичній владі пояснили, що треба робити

Столична влада періодично отримує скарги від киян на зачинені укриття. Про це розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, передають "Коментарі".

За його словами, на скарги киян столична влада відповідно реагує та вкотре попереджає балансоутримувачів захисних споруд, що укриття мають бути відкриті та доступні для мешканців під час повітряної тривоги. Перелік таких укриттів у Києві внесено у відповідний реєстр.

"Якщо двері позначених на мапі укриттів зачинені під час повітряної тривоги, мешканці можуть зателефонувати рятувальникам або в поліцію за номерами  "101" або  "102". Тоді замки на дверях просто зрізають, і доступ до укриття буде відкрито, аби люди були у безпеці", – заявив Ткачук.

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА наголосив, що балансоутримувачі мають цілодобово забезпечувати доступ населення до укриттів за сигналів про повітряну загрозу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні, 13 жовтня, вночі у Київській області під обстріл дронами-камікадзе потрапив Бучанський район. Тут зафіксували три обстріли ворожими безпілотниками. Внаслідок вибухів сталися пожежі. За попередніми даними, обійшлося без потерпілих. Відомо, що під обстріли потрапила Макарівська територіальна громада. На місці подій працюють правоохоронці та рятувальники. Триває ліквідація наслідків атаки російських окупантів.

Нагадаємо, Київська міська рада затвердила виділення сотень мільйонів гривень на відбудову інфраструктури та житла у кількох громадах пристоличного регіону, що найбільше постраждали внаслідок атаки російських окупантів на Київ. Які громади отримають фінансову допомогу від столиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися