На Київщині триває розмінування територій

У кількох громадах можуть чути вибухи

На Київщині тривають планові роботи з розмінування територій. Про це мешканців регіону попередили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

У Білоцерківському районі Київської області сьогодні, 18 жовтня, будуть проводити роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів. Через це в деяких громадах з 16:00 до 17:00 місцеві мешканці можуть чути звуки вибухів. Окрім того, у Білоцерківському районі на Рокитнянському кар’єрі проводять технічні роботи, що супроводжуються вибухами.

У Київській обласній військовій адміністрації закликали мешканців регіону із розумінням поставитися до ситуації та зберігати спокій. В відомстві додали, що у Вишгородському районі сьогодні, 18 жовтня, проводять навчання для саперів. Учасники заходів відпрацьовують навички вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів. Через це в деяких громадах цього району також буде чутно звуки вибухів.

Загалом на Київщині, за останніми даними, піротехніки виявили та знешкодили понад 71 тисячу вибухонебезпечних предметів. Від початку робіт із розмінування фахівці ДСНС очистили понад 21 тисячу гектарів території, з них майже понад 4853 гектарів — сільськогосподарських угідь та майже 58 гектарів — акваторії водних об’єктів. Розмінування територій Київщини триватиме й надалі.

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, під час повітряної тривоги Київ знову потрапив під ворожі обстріли. Три вибухи сталися на об’єкті енергетичної інфраструктури у Деснянському районі столиці. Мер Києва Віталій Кличко розповів, що внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Через це на лівому березі столиці частково відсутнє світло та водопостачання. Триває ліквідація аварійної ситуації. Вже відомо про двох загиблих людей та одну поранену. Після ракетних обстрілів на ТЕЦ у Києві триває розбір завалів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що енергетична компанія "ДТЕК Київські регіональні електромережі" попередила мешканців Київської області про перебої в електропостачанні через черговий потужний обстріл Києва. Через пошкодження внаслідок вибухів енергетичного об’єкту інфраструктури в Києві є перебої в електропостачанні в Броварському та Вишгородському районах Київщини.

Джерело: https://t.me/kyivoda/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися