Відключення світла у Києві: у ДТЕК пояснили, чому не попереджають заздалегідь

У компанії ДТЕК "Київські електромережі" пояснили, чому заздалегідь не попереджають мешканців української столиці про точний час можливого відключення електроенергії у будинках

У компанії ДТЕК "Київські електромережі" пояснили, чому заздалегідь не попереджають мешканців української столиці про точний час можливого відключення електроенергії у будинках. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого прес-службою компанії.

Відомо, що стабілізаційні відключення світла застосовуються лише у разі розпорядження національної енергетичної компанії "Укренерго". Після рознарядки від держави, ДТЕК одразу повідомляє про відключення на своїх ресурсах та публікує графік.

Нагадаємо, що міський голова української столиці Віталій Кличко розповів, які електроприлади не потрібно використовувати жителям міста, щоб скоротити споживання енергії. Про це стало відомо із повідомлення, яке мер Києва опублікував на своїх сторінках у соціальних мережах.

За його словами, городянам слід відключити потужні електроприлади – серед них мікрохвильові печі, електричні чайники, кондиціонери та електричні обігрівачі.

Він зазначив, що опалювальний сезон розпочинається через погодні умови, а також необхідність економити електроенергії.

Читайте также