Мешканці Києва занепокоєні загрозою ядерного удару по столиці

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві занепокоєні загрозою ядерного удару по столиці з боку російських окупантів та пропонують столичній владі забезпечити киян наборами індивідуального захисту. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11230 Вероніка Кошик закликала столичну владу видати всім мешканцям Києва набори індивідуального захисту на випадок застосування російською владою ядерної зброї. Петиція вже зібрала 81% підписів на підтримку з шести тисяч необхідних голосів для розгляду мером Києва Віталієм Кличком. Збір підписів триватиме ще місяць.

"У зв'язку з небезпекою застосування ядерної зброї на території України, пропоную забезпечити населення Києва наборами індивідуального захисту", — йдеться в петиції.

На думку авторки звернення до столичної влади, до набору мають входити:

·       протигаз або респіратор від радіації, врахувати треба розмір для дітей;

·       калію-йодид — засіб, який захищає щитоподібну залозу людини при впливі радіації;

·    ондансетрон — протиблювотний засіб, що усуває нудоту, необхідний при боротьбі з основними проявами первинної реакції при радіаційному впливі.

"Набори необхідно видавати всім особам, які на даний момент фактично проживають у Києві. Заявки на отримання наборів було б зручно подавати на порталі "Дія", — наголосила авторка петиції.

Зараз у Києві та Київській області триває повітряна тривога. Днями у Київській області українські військові відбили щонайменше чотири потужних ракетних атаки. Керівник регіональної поліції оприлюднив фото місця падіння однієї зі збитих ракет російських окупантів в одному із районів Київської області. Ворожу ракету збили в суботу, 22 жовтня. На місці працювали поліцейські та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Окрім того, днями в Обухівському районі Київської області з водойми дістали уламки збитої ракети російських окупантів. Про збиту ракету, що впала у водойму, рятувальникам розповіли місцеві мешканці. Люди звернулися з проханням щодо обстеження місцевої акваторії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що днями в Броварах під час повітряної тривоги прогримів потужний вибух. Броварський міський голова Ігор Сапожко повідомив, що над містом був знищений ворожий безпілотник.

Дивіться також відео, як патрульні поліцейські збили дрон-камікадзе над Києвом.

Читайте також, що у Вишгородському районі Київської області знайшли ворожий безпілотник-розвідник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися