У Києві погіршилася якість повітря: найбільш забруднені райони

Названі локації, позначені червоною міткою із значенням забрудненості 100+

Увечері 25 жовтня у столиці дещо погіршилася якість повітря. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані з застосунку "Київ Цифровий".

Найвищий рівень забруднення зафіксовано на Оболоні та у центрі столиці.

Згідно з даними, забруднення повітря виявлено у районах парку Наталка та Ботанічного саду імені Гришка. Ці локації позначені червоною міткою із зазначенням 100+. Крім того, багато локацій відзначені помаранчевою міткою. В таких місцях виходити на вулицю шкідливо для здоров'я.

Кияни отримуватимуть сповіщення про погіршення якості повітря. Користувачі "Київ Цифровий" можуть підписатися на сповіщення про високий рівень забрудненості повітря у Києві. Про це повідомив заступник міського голови Петро Оленич, - пише Київська міська рада. Мешканці Києва отримуватимуть повідомлення у разі, якщо індекс якості повітря у всьому місті відповідатиме значенню "високий рівень забрудненості" – тобто становитиме 75 і вище.

За станом повітря у Києві відтепер слідкуватимуть на сайті міжнародної компанії.

"Ми раді, що київська міська система моніторингу повітря відтепер є одним із джерел даних на сайті міжнародної компанії "IQAir". Завдяки плідній співпраці з представниками цієї компанії ми успішно налагодили передачу даних. Сподіваємося, це позитивно вплине на об’єктивність формування індексу якості повітря Києва", - зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися