Вибух багатоповерхівки на Позняках: будинок зміцнили для демонтажу

Зміцнюючі конструкції потрібні для безпечної розбирання будинку

За вихідні, 10-11 жовтня, рятувальники провели зміцнення будинку, який постраждав від вибуху на столичних Позняках. На будівлі по вулиці Крушельницької встановили металеві конструкції, які допоможуть безпечно розібрати будинок. Про це повідомляє "Сегодня".

Роботи з установки зміцнювальних конструкцій були завершені напередодні. Навколо постраждалої будівлі встановили високий паркан, а перед будинком зробили спеціальний майданчик для роботи техніки, тут виклали бетонні плити.

"Роботи по установці металевих кріплень на будівлі завершені. Їх вдалося провести за ці вихідні. Розбирати потерпілий від вибуху будинок почнемо після того, як з квартир винесуть все речі мешканців. Виносити речі почнуть з вівторка, мешканцям допомагатимуть рятувальники", - розповів начальник управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

Як повідомляв портал "Коментарі",   Київрада виділила 20 млн гривень на ліквідацію наслідків вибуху. Кошти спрямують на разову матеріальну допомогу, а також на ремонт і закупівлю меблів і побутової техніки. Тепер з бюджету міста виділили кошти на знесення будинку, який частково зруйнований вибухом. До кінця поточного року Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА має прозвітувати про використання коштів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися