На Київщині закликали підготуватись до тривалих відключень світла

Що відомо про обмеження в електропостачанні через обстріли

Через масовані ракетні обстріли в Київській області є пошкодження енергетичної інфраструктури, а частина регіону залишилась без світла. Про це розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Через масовані обстріли в області є пошкодження енергетичної інфраструктури. Без світла залишилася частина Київського регіону. Енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків. Також в регіоні вводяться екстрені відключення електроенергії! Підготуйтесь до тривалої відсутності електрики", — наголосив Кулеба.

За його словами, внаслідок чергових ракетних обстрілів російських окупантів постраждала щонайменше одна людина та зруйновані приватні будинки.

"Попередньо є один потерпілий, інформацію уточнюємо. Також є руйнування приватних будівель. Усіх, до кого не застосовуються відключення світла, закликаю економно використовувати електроенергію. Довіряйте та поширюйте інформацію лише з перевірених та офіційних джерел. Бережіть себе", — розповів голова Київської обласної військової адміністрації.

За даними компанії ДТЕК Київські регіональні електромережі сьогодні, 31 жовтня, через ракетний обстріл пошкоджені енергооб’єкти, що живлять Бориспільську, Броварську, Переяславську, Вишгородську та Ірпінську громади. 

"Через це в регіоні відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не актуальні. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації", — повідомили в ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що сьогодні, 31 жовтня, російські окупанти завдали ракетного удару по Києву. Наразі частина столиці залишилася без електроенергії та водопостачання. Під ракетний удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури. Усі аварійні служби вже працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкту, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві.

Окрім того, у зв’язку з ранковими обстрілами енергетичної інфраструктури України кілька ділянок залізниці знеструмлені. Про затримку поїздів з Києва поінформували в "Укрзалізниці".

Дивіться також відео, як збивають російські ракети на Київщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися