У Києві масово звільняються медики

Звільнення медпрацівників пов'язують з низькими зарплатами

Столичні медпрацівники звільняються через низькі зарплати, які платять за роботу з пацієнтами з коронавірусів. Таку причину звільнення кваліфікованого персоналу столичних медзакладів назвав представник Київської міської державної адміністрації.

З початку пандемії коронавірусу в Києві звільнилися до 25% медиків. Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Київради Олег Гелевей.

"З цієї кількості 10% лікарів, інші - середній персонал. Причина - низька зарплата. Їх потрібно негайно повернути для ефективної боротьби з інфекцією. Ніхто з медсестер не боротиметься з коронавірусів за 10 000 - 15 000", - сказав чиновник.

Також він заявив, що в столичних лікарнях може не вистачити кисню.

Гелевей закликає перерозподілити кошти з інших сфер на боротьбу з коронавірусом - на закупівлю необхідного обладнання і підвищення зарплат медикам.

На даний момент до боротьби з COVID-19 в Києві залучили 20 лікарень, тоді як на початку пандемії було всього сім. При цьому, за словами Гелевея, в опорних лікарнях заповненість досягає 90%.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві скоро почнеться сезонний пік захворюваності на грип та ГРВІ. Через епідемію коронавірусу в столиці вже почали готуватися до "хвилі" захворювань.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися