Кулеба розповів, як Київщина готується до можливого ядерного удару

В Київській області є 425 спеціальних сховищ

На Київщині є 425 спеціальних сховищ, які можуть захистити населення у разі радіаційної загрози. Як Київщина готується до можливого ядерного удару, повідомив голова КОВА Олексій Кулеба в інтерв'ю hromadske.

"Як посадова особа, я готуюся до найгіршого сценарію, але сподіваюсь, що все буде нормально. На жаль, це питання не порушувалося останні 30 років. Зараз — останні 5 місяців — усе зовсім інакше. Я вимагаю від людей, з якими працюю, не підходити до цього формально", - сказав він.

425 спецсховищ в області розташовані під землею, мають два входи та виходи, вентиляцію. Загалом в області близько тисячі укриттів.

Плани евакуації населення вже розроблені.

"Ми уточнюємо та поновлюємо всі можливі евакуаційні маршрути й напрацьовуємо план дій. Є плани евакуації кожного населеного пункту, по кожній окремій територіальній громаді. У них визначені місця, де людям потрібно буде збиратися на евакуацію, визначені транспортні засоби, які залучатимуться для евакуації. У кожній громаді є відповідальна за це людина", - зазначив Олексій Кулеба.

Голова КОВА повідомив, як сповіщатимуть населення у разі ядерної атаки. Будуть використовувати всі доступні офіційні джерела інформації: урядові лінії, радіо, гучномовці. Зокрема, їздитимуть автомобілі з гучномовцями, які інформуватимуть населення. Цим займається ДСНС, у разі потреби ще залучатимуть поліцію. 

Кияни вимагають видати протигази на випадок ядерного удару. У зв'язку з небезпекою застосування ядерної зброї на території України, владу закликають забезпечити населення Києва наборами індивідуального захисту. Про це йдеться у петиції, опублікованій на сайті КМДА. Автор петиції просить владу Києва врахувати всі можливі ризики, передають "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


зелёная плесень

2 листопада 2022, 12:20

Більшість, якщо не всі, з цих сховищ у приватній власності або в оренді приватними особами та втратили ознаки сховищ, ба більше - вже відомо як туди пускають за повітряної тривоги. Сховатися є де лише "відповідальним".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися