Мешканців Київщини попередили, що не буде не тільки світла, а й води

Що кажуть у владі

У Київській області через планові та аварійні відключення електроенергії в області можуть спостерігатися перебої з водопостачанням. Про це попередив керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Майте вдома запаси питної та технічної води. Ми чинимо спротив і боремося з підступним ворогом. Наша витримка і згуртованість — це шлях до перемоги", — заявив Кулеба.

В "Укренерго" відповіли на запитання багатьох людей, чому місцеві обленерго повідомляють про застосування графіків аварійних відключень (ГАВ), в той час, як вони, як державна компанія, повідомляють про застосування графіків погодинних відключень (ГПВ). Згідно з поясненнями "Укренерго", диспетчер того чи іншого обленерго бачить в себе на моніторі різке одночасне збільшення споживання електроенергії. Для того, щоб вберегти електромережі  від додаткових аварій, диспетчер приймає рішення про застосування екстрених заходів, тобто графіків аварійних відключень (ГАВ) на території області. Коли надмірне споживання та загроза перенавантаження мереж минає, замість ГАВ продовжують діяти ГПВ. Саме з цієї причини електроенергія може зникати не в ті години, які заявлені енергетиками в вашій місцевості, а відключення тривати довше, ніж заявлено.

"В "Укренерго" додзвонитись неможливо, в ДТЕК по Київській області — теж. В таких умовах, коли весь будинок на електриці і життя твоє, чи твоєї дитини, чи близьких залежить від світла, я вважаю, цих пояснень недостатньо. Хто відповість за те, що не можуть спланувати відключення світла? А мати з дитиною в ліфті по три-чотири години, а чоловік з епілепсією в ліфті без світла або пенсіонерка, яка ледь ходить? Диспетчер мабуть або керівництво з такими наказами", — прокоментувала порталу "Коментарі" відключення світла мешканка Броварів Олена.

"Мати з дитиною застрягла в ліфті, понад чотири години довелося. В мене жінка з травмованим коліном. Як взагалі щось планувати з кнопкою диспетчера, коли весь будинок на електриці? Тож газ економимо, то на людях — виживуть без окупантів чи ні з нашими посадовцями та комунальниками", — додав мешканець Броварів Андрій.

Раніше в Національній енергетичній компанії "Укренерго" попередили, що сьогодні, 4 листопада, у Києві та Київській області погодинні вимкнення електроенергії триватимуть з 07:00 до 22:00. Вимкнення пов'язані з пошкодженнями від ракетних ударів російських окупантів об’єктів критичної інфраструктури. Графіки погодинних відключень у Києві та області передбачають щоденні обмеження для груп споживачів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ВАЛЕРИЙ

4 листопада 2022, 16:15

СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ, ЧТО ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ БУДЕТ!!!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися