Тотальний блекаут у Києві: у ДТЕК розповіли про сценарії розвитку подій

Якщо будуть нові обстріли, то виключати можливість блекауту не можна, - виконавчий директор ДТЕК

У Києві в разі повторних масованих ракетних обстрілів зі сторони країни-агресора може статися повна відмова енергосистеми - блекаут. Про сценарії розвитку подій у разі блекауту розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, передає Апостроф.

"Київ і область - якщо будуть нові обстріли, то виключати таке вимкнення автоматики не можна. Таке може трапитися, система для цього спеціально побудована, і вмонтовані системи захисту. Питання не в тому чи вимкнеться система, чи ні, а в тому, скільки часу потрібно буде для того, щоб включити систему після блекауту", - наголосив Сахарук.

Сценарій №1

Через критичне перевантаження спрацьовує автоматика й від'єднує споживачів від електромережі, щоб та не перегоріла. Але буде джерело живлення, яке уможливить заживити Київ протягом години.

Сценарій №2

Джерела живлення не буде. Його доведеться надавати через відновлення підстанції або лінії, і це займе більше часу, ніж одну годину. За умов морозної погоди й багатогодинного відключення, можлива часткова евакуація населення.

"Особливо якщо температура за вікном буде "мінусова". Тобто це питання опалення. У цьому випадку, по-перше, не можна повернути світло через брак джерела живлення, і на це треба багато годин, а на вулиці холодно, тож у такому разі можуть ставитися питання про евакуацію певної частини населення", - зазначив Дмитро Сахарук.

Що буде у разі тотального блекауту в Києві: у КМДА розроблено план. Столична влада розглядає всі можливі варіанти дій в разі блекауту, в тому числі й евакуацію населення, пишуть "Коментарі".

У разі тотального блекауту в Києві влада буде змушена евакуювати населення. Для цього вже розроблено план. Про це повідомив голова департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук.

Енергетики попередять владу Києва про можливість зупинки мережі не менш ніж за 12 годин до повної відмови електромережі. У такому разі столична влада проінформує населення та попросить виїхати з міста.

У КМДА розглядають найгірший сценарій подій: повну відсутність світла, води та тепла.

"Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій. Найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо", - йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пётр

7 листопада 2022, 17:09

Украина нуждается в ракетах большой точности и с дальностью 1000 км. В случае блекаута, Украина наносит ответный удар по энергоснабжение россии, и оставляет их города без электроэнергии, тепла и воды. Если россия решит повторить удар, будут нанесены удары по другому городу, и так далее. После второго второго удара по россии, охота наносить удары с целью блекаута сильно уменьшится. Слава Украине! Смерть российским окупантам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися