Що буде у разі тотального блекауту в Києві: у КМДА розроблено план

Столична влада розглядає всі можливі варіанти дій в разі блекауту, в тому числі й евакуацію населення

У разі тотального блекауту в Києві влада буде змушена евакуювати населення. Для цього вже розроблено план. Про це повідомив голова департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук виданню The New York Times. У коментарі Суспільному Ткачук розповів, що система готова до такого кроку.

"Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу систему електропостачання", - повідомив Роман Ткачук виданню The New York Times.

Енергетики попередять владу Києва про можливість зупинки мережі не менш ніж за 12 годин до повної відмови електромережі. У такому разі столична влада проінформує населення та попросить виїхати з міста.

"Якщо не буде електроенергії, не буде ні води, ні каналізації. Тому наразі уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання," - зазначив Роман Ткачук.

Також чиновник пояснив, що зараз ніхто не просить киян виїжджати з міста. За його словами, система готова до такого кроку, але це не означає, що столична влада зараз готується проводити евакуацію.

У КМДА розглядають найгірший сценарій подій: повну відсутність світла, води та тепла. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на КМДА.

"Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій. Найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо", - йдеться у повідомленні.

До Києва везуть теплові гармати. Про це повідомляють "Коментарі".

На випадок відсутності в будинках Києва електрики та опалення через російські обстріли міська влада Києва готується забезпечувати мешканців теплом у різні способи. В тому числі за допомогою теплових гармат.

Тепловими гарматами називають пересувні обігрівачі, які створюють потужний потік гарячого повітря за допомогою нагрівального елемента та вентилятора. Потужні теплові гармати використовують для обігріву великих приміщень та напіввідкритих просторів.

У кожному районі Києва облаштують по 100 пунктів обігріву. У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву на випадок критичних пошкоджень системи опалення взимку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися