Нові тарифи на паркування у Києві: скільки доведеться платити

Знайти паркувальний майданчик та дізнатись вартість паркування на ньому можна в застосунку «Київ Цифровий»

Від 7 листопада в Києві встановлено нові тарифи на паркування на платних майданчиках КП "Київтранспарксервіс". Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

"Знайти паркувальний майданчик та дізнатись вартість паркування на ньому можна в міському застосунку "Київ Цифровий" у розділі "Погодинне паркування". Можливість придбати місячні паркувальні абонементи на грудень 2022 року з’явиться у застосунку наступного тижня", – зазначив Прокопів.

За його словами, вартість паркування за 1 годину на автопарковках КП "Київтранспарксервіс" залежно від зони паркування встановлено в розмірі: 

І зона –  35 гривень; 

ІІ зона – 25 гривень; 

ІІІ зона – 5 гривень. 

Абонементний талон на паркування діятиме з першого до останнього дня календарного місяця. Його місячна вартість наступна:

І-ІІІ – 5733 гривні;

І-ІІ – 5145 гривень;

ІІ-ІІІ – 2940 гривень;

ІІІ – 882 гривні.

Вартість денного абонементного талону на легковий автомобіль з 08:00 до 22:00 в межах паркувальних зон становить:

І-ІІІ – 390 гривень; 

І-ІІ – 350 гривень;

ІІ-ІІІ – 250 гривень; 

ІІІ – 50 гривень.

Вартість послуг на паркування на спеціально обладнаних перехоплюючих майданчиках встановлено в розмірі:

до години включно – 5 гривень;

до 2 годин включно – 10 гривень;

до 12 годин включно – 11 гривень;

до 13 годин включно – 16 гривень;

до 14 годин включно – 21 гривня;

за добу – 22 гривні.

На станції метро у Києві проводитимуть ремонт: як працюватиме станціяНа станції метро "Дружби народів" фахівці КП "Київський метрополітен" встановлять нові турнікети. Роботи триватимуть з 8 до 22 листопада. Про це повідомляє КМДА. Зазначається, що нове обладнання встановлено вже на 13 станціях столичної підземки. Цей вид турнікетів приймає усі електронні засоби оплати проїзду, пишуть "Коментарі".

Горіння складів на Київщині: у повітря потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин. Горіння складських приміщень на Київщині внаслідок російських обстрілів завдало понад 32 мільйони гривень збитків довкіллю. В атмосферне повітря Київщини потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

У Києві мешканці ЖК розмістили у ліфті "набір виживання" на випадок відключення світла. В одному з ЖК Києва жителі залишили "набір виживання" у ліфті. Він може знадобитися, якщо хтось опиниться в ліфті під час відключення світла.

"Росіяни хочуть нас тероризувати. Якби ж вони знали. Ми сильніші, ніж будь-коли", – прокоментувала мешканка будинку.

Читайте также