У Києві відремонтували найвищу трубу в Європі

Трубу ТЕЦ-6 в Києві не ремонтували 30 років

У Деснянському районі Києва відремонтували найбільшу в Європі трубу ТЕЦ-6. Ремонт був здійснений вперше за 30 років.

270-метрова труба є невід'ємною частиною виробництва енергії для Києва. Без неї неможлива робота всієї електростанції, завдяки якій отримують тепло відразу 5 районів столиці. Про це повідомляє КП "Київенерго" на своїй сторінці в Facebook.

Ремонт провели в теплий сезон. В ході робіт ремонтники очистили трубу, відремонтували її шви, внутрішню і зовнішню поверхню. Крім цього, трубу пофарбували в червоно-білі кольори і провели роботи по ущільненню її плит. Відзначається, що фарбу використовували спеціальну, для промислових об'єктів, а протриматися вона повинна як мінімум 20 років. На високі точки труби робочі піднімалися на стаціонарному внутрішньому ліфті. Він доставляв фахівців на висоту 263 метра.

Відзначається, що теплоелектростанція в опалювальний сезон виробляє до 700 Гкал теплової енергії, а крім цього ще й виробляє електрику. Вона забезпечує теплопостачанням Дарницький, Дніпровський, Подільський, Деснянський та Оболонський райони.

Як повідомляв портал "Коментарі", тривають першочергові протиаварійні роботи в Наводницькій вежі, яка входить в Національний музей "Київська фортеця". З бюджету виділили понад 10 млн грн для того, щоб врятувати історичний об'єкт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися