Вибух газу в будинку на Позняках: судитимуть п'ятьох посадовців «Київгазу»

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 5 посадовців «Київгазу»

До суду скеровано обвинувальний акт відносно п’яти службових осіб АТ "Київгаз". Вони стали винуватцями вибуху у житловому будинку на Позняках у червні 2020 року. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Службовцям інкриміновано порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

Повідомляється, що вибух газу, який спричинив обвал конструкцій десятиповерхового житлового будинку у Києві та призвів до загибелі п’ятьох людей і травмування трьох, стався через недотримання технології повірки газових лічильників у будинку.

За кілька тижнів до вибуху співробітники "Київгазу" знімали газові лічильники з квартир у цьому будинку та встановлювали замість них технологічні перемички (байпаси). Вказані дії призвели до витоку газу, що й стало причиною вибуху.

Серед службових осіб, яким пред’явлено обвинувачення, перший заступник голови правління АТ "Київгаз", директор однієї з філій, двоє головних інженерів та начальник служби охорони праці. Вказані особи безпосередньо брали участь у розробці та погодженні інструкції, на підставі якої була проведена заміна газових лічильників на байпас.

Збитки у кримінальному провадженні становлять понад 53 млн грн.

У Києві суддя "через релігійні переконання" відмовилась подавати е-декларацію. Суддя Київського окружного адміністративного суду подала до НАЗК паперову декларацію. Це вона пояснила тим, що релігія не дозволяє їй оформити електронний підпис. Відповідно, без підпису вона не змогла подати е-декларацію, повідомляють "Коментарі".

Чиновники заволоділи коштами київських комунальників: злочинна схема. Чиновник, у минулому керівник Департаменту Київської міської державної адміністрації, разом з колишніми керівниками одного зі столичних комунальних підприємств привласнили 180 тисяч гривень. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі. Кошти розкрадали шляхом безпідставного нараховування грошових премій. Надбавки присуджувалися начебто за виконання особливо важливої роботи та за інтенсивність праці. 

У Києві СБУ викрила викладачку, що поширювала проросійські наративи. За результатами досудового розслідування, жінка підтримувала зв’язки з військовослужбовцем Федеральної служби охорони РФ та працівниками т.зв. "міністерства освіти ДНР". Викладачка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України, передають "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися