Встановлювати чи ні: чи хочуть кияни бачити новорічну ялинку у столиці

Думки громадськості щодо встановлення ялинки в Києві кардинально різняться

Мер столиці Віталій Кличко розповів, що, попри повномасштабну війну, у Києві планують встановити головну ялинку країни як символ Нового року та Різдва. Кияни неоднозначно відреагували на таку заяву. Пропозиція встановити новорічну ялинку набрала як прихильників, так і противників.

Петиція з проханням не встановлювати новорічну ялинку у столиці, а гроші віддати на допомогу захисникам, була опублікована на сайті Київської міської ради 8 листопада. Пропозиція отримала масштабну підтримку: вона зібрала більш ніж 6 тисяч підписів протягом лише 12 годин, хоча загалом на їх збір відводиться 60 днів.

"Вважаю недоречним встановлювати ялинку - витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж. Виділені кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу ВПО. Розумію, що свято має бути, але нехай воно буде у кожного вдома, а ми як свідомі мешканці столиці в той же час можемо в цьому році обійтися без встановлення головної ялинки Країни", - написала автор петиції Наталія Попович. 

9 листопада на сайті Київради з'явилася петиція з кардинально іншою думкою - ялинка у Києві повинна бути.

"Не дамо росії вкрасти Різдво та Новий рік! Різдво та Новий рік в умовах війни – це не забаганка. Це виклик росії, яка намагається вкрасти нашу землю, нашу ідентичність, наші свята. Сьогодні не відзначати Різдво та Новий рік – це зробити подарунок терористам. Показати їм, що вони досягли своїх цілей хоч частково. Ми не боїмося, ми віримо у нашу країну, наші Збройні сили, нашу Перемогу! Більше того, нам, киянам, українцям, потрібні позитивні емоції. Емоції свята навіть в умовах постійних обстрілів та відключень. Емоції свята для дітей, для дорослих. Емоції дива, в яке ми так хочемо вірити. Головна ялинка України має бути! Зробіть її не за бюджетні кошти – зробіть її за кошти меценатів. Не розміщуйте там нічого, крім ялинки. Не влаштовуйте масових заходів. Але Головна ялинка України має бути!" - вважає автор петиції Інна Боднар.

Президент Folk Ukraine Ігор Добруцький, організатор новорічного свята на Софійській площі, зазначив, що вже розроблено декілька варіантів ескізів головної новорічної ялинки 2022-2023. На одному з ескізів ялинка виконана в кольорах національного прапора, у підніжжі стоять янголи, а на маківці замість різдвяної зірки – тризуб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися