У Київській області заборонили святкову ілюмінацію

Що відомо про це рішення влади

У Київській області заборонили використовувати святкову ілюмінацію. Про це заявив керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, заборону використання гірлянд та світлових декорацій на території Київської області ввели на Оперативному штабі ради оборони регіону.

"Це стосується як комерційної, так і комунальної та державної власності. Світлові декорації новорічних ялинок, парків, вулиць — залишимо на потім", — заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Посадовець пояснив, що таке рішення пов’язане з війною та економією електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни пропонують відмовитись від головної ялинки України. Така петиція швидко зібрала необхідну кількість голосів на підтримку, щоб на неї відреагував мер Києва Віталій Кличко. Мешканці столиці підтримали ініціативу авторки петиції, що недоречно встановлювати ялинку під час війни, а краще витратити ці гроші на допомогу Збройним силам України, чи на допомогу переселенцям.

Мер столиці Віталій Кличко відреагував на петицію. Київський міський голова доручив посадовцям Київської міської державної адміністрації та постійним комісіям Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій і з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою розглянути цю петицію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися