Обсяг імпорту зріс на 13%: Київська митниця опублікувала топ товарів

Імпорт показав динаміку по зростанню як у вагових одиницях, так і у вартісних

У жовтні поточного року обсяг імпортних товарів зріс на 13%. Про це повідомляє Київська митниця.

Імпорт показав динаміку по зростанню як у вагових одиницях, так і у вартісних.

У жовтні 2022 року митна вартість імпортних товарів збільшилася на 19% проти вересня і склала $1,46 млрд (у вересні – $1,22 млрд), а обсяг товарів зріс на 13% – у жовтні імпортовано 292,4 тис тонн товарів (у вересні – 258 тис тонн).

В розрізі категорій товарів за вартісним показником першість займають легкові авто. У жовтні їх ввезено на $90,9 млн. Доповнюють топ імпортних товарів лікарські засоби ($63,6 млн), телефонні апарати ($42,4 млн) та інсектициди, родентициди, фунгіциди ($37,9 млн).

Із продуктів харчування в топі морожена риба та сіль. Обсяги імпорту риби у жовтні збільшилися на 59% у порівнянні з вересневими показниками – із 5,9 тис тонн до 9,5 тис тонн, обсяги солі зросли на 51% – із 3,8 тис тонн до 5,8 тис тонн.

Географія імпорту охопила 101 країну.

picture

Поліція Київщини оприлюднила "топ-10" шахрайств: як не дати себе ошукати. Навіть під час воєнного стану спостерігається збільшення кількості звернень щодо вчинення шахрайських дій. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області. Статистика шахрайств відображає картину найбільш розповсюджених нині афер, пишуть "Коментарі".

До відбудови Київщини долучиться Південна Корея. Голова Київської ОВА Олексій Кулеба зустрівся послом Республіки Корея в Україні Кімом Хьонгом Те. На зустрічі обговорили долучення Південної Кореї до відбудови Київщини та надання області гуманітарної і фінансової допомоги. Голова Київської ОВА зауважив, що корейські компанії відомі на весь світ своїми інноваціями та інфраструктурними проектами. Київщина може стати пілотною областю для реалізації корейських проектів із відбудови в Україні, передають "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися