У Київській області оновили графік погодинних відключень світла

Як дізнатися де та коли вимкнуть електроенергію

У Київській області ввели погодинні відключення світла та оновили графік. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії ДТЕК Київські регіональні електромережі.

За даними оператора системи розподілу електроенергії, адреси стабілізаційних відключень, що будуть відбуватися лише після розпорядження державної енергокомпанії НЕК "Укренерго", можна подивитись на офіційному сайті компанії ДТЕК Київські регіональні електромережі.

"Щоб дізнатися коли вдома може бути відсутнє електропостачання вкажіть назву населеного пункту, дізнайтесь вашу групу та час можливої відсутності світла в разі запроваджень стабілізаційних відключень", — зазначили в ДТЕК Київські регіональні електромережі.

В компанії додали, що якщо за вашою адресою час не визначається, з високою вірогідністю відключення у цьому населеному пункті не буде. Також споживачів попередили, що можлива похибка у часі відключень світла в межах 30-40 хвилин. Це пов’язане з перепідключеннями електропостачання між групами споживачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади вимагають ввести у Києві контроль за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради. Авторка звернення до столичної влади обурена тим, що графіки стабілізаційних відключень, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Читайте також, що у Києві через вимкнення світла не працюють сирени.

Читайте также