Ізраїль навчатиме київських психологів, як працювати з воєнними посттравмами

До Ізраїлю на навчання відправилася група психологів із соціальної сфери Києва

До Ізраїлю відправилася група психологів із соціальної сфери Києва. Фахівців навчатимуть, як кваліфіковано працювати із посттравмами військовослужбовців і постраждалих від військових дій. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає пресслужба КМДА.

"Ще 15 наших психологів пройдуть навчальний семінар щодо роботи з посттравмою у військових та постраждалих від війни. Серед них психологи центрів соціальних служб, трудової, професійної реабілітації людей із інвалідністю, а також проєкту кризової психологічної підтримки "Варто жити". Фахівці пройшли відбір з боку ізраїльської сторони. Вони навчатимуться за системою ізраїльських психологів, що мають досвід роботи із посттравматичним синдромом, працюють зі своїми військовослужбовцями. Але чи не найважливіше те, що всі наші психологи отримають відповідні сертифікати та зможуть навчати фахівців уже в нашому місті та країні", – зазначила Марина Хонда.

У Києві ветеранів вводитимуть у бізнес: навчать, розроблять план, знайдуть приміщення. Директор департаменту соціальної політики Києва Руслан Світлий розповів про соціальні програми, спрямовані на підтримку учасників бойових дій, інвалідів та ветеранів ЗС України.

"Людина може прийти і сказати: „Я хочу свій бізнес“. Ми запитуємо: „Що саме Ви хочете?“. „Я хочу перукарню відкрити“. Її навчать, розроблять бізнес-план, знайдуть приміщення. Ветерана введуть в бізнес і він працюватиме", - розповів Руслан Світлий.

Однак перед цим військовим треба буде пройти реабілітацію. Військові працюватимуть з психологом, допоки він не скаже: "Людина готова". Цей процес може тривати місяць, два або більше, пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися