У Києві висадили тисячі нідерландських тюльпанів (ФОТО)

На яких локаціях зацвітуть квіти в столиці

Наступної весни у Києві традиційно зацвітуть тисячі нідерландських тюльпанів. Про озеленення столиці розповіли в комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

Напередодні тюльпани, подаровані Королівством Нідерланди, висадили в центрі Києва. Наступної весни 125 тисяч цих весняних квітів зацвітуть на Хрещатику, Майдані Незалежності, на Пейзажній алеї та у парках столиці. Для Києва обрали п’ять сортів тюльпанів різного кольору: темно-фіолетові Bullit, жовті Novi Sun, червоні Charade, рожеві Salmon та жовто-червоні Park Tiger. Висота квітів — пів метри.

Генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король наголосив, що символічний прапор з жовтих і темно-фіолетових сортів тюльпанів, висаджених біля напису "Я люблю Україну" на центральній площі Києва, стане символом перемоги українців у війні з російськими окупантами.

Член ради директорів Нідерландсько-Української торгової палати Ірина Папуша, зазначила, що квіти завжди були символом перемоги добра над злом, любові над смертю та весни над зимою.

"Нехай ці тюльпани квітнуть на честь переможців, славлять вільну Україну та велич українського народу. Бажаємо, щоб ці квіти стали провісником відродження та процвітаючого майбутнього нашої незламної України!" — сказала Папуша.

Вперше тюльпани у Києві висадили у 2020 році як символ Небесної Сотні – на честь героїв та героїнь Революції Гідності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в парку сімейного відпочинку "Добропарк", що розташований неподалік Києва, до весни завершили сезон роботи та вже готуються до відкриття нового. Наприкінці жовтня "Добропарк" отримав у подарунок 250 тисяч цибулин тюльпанів. Їх подарували голландські фермери. У квітні відвідувачам обіцяють показати нову тюльпанову колекцію. На території "Добропарку" вже майже завершили висадку тюльпанів, а найбільш унікальні сорти цих квітів висадили у термочаші.

Нагадаємо, у Києві до надважкої зими в умовах воєнного стану готується Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України. В закладі закликали усіх небайдужих допомогти у збереженні рідкісних рослин та оголосили про збір коштів на пелети для опалення оранжерей взимку. 

Читайте також, що зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. 

Читайте также