Вулицю в Києві перейменували на честь чоловіка Лесі Українки

Нова назва запропонована на честь українського музикознавця-фольклориста Климента Квітки

У Деснянському районі вулицю Макаренка перейменовано на вулицю Климента Квітки. Про це повідомляє Київська міська рада.

"Вулиця Макаренка була названа на честь радянського педагога і письменника А. С. Макаренка. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці", - йдеться у повідомленні.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 7 297 голосів, набрала пропозиція – Климента Квітки. Нова назва запропонована на честь українського музикознавця-фольклориста, чоловіка Лесі Українки, в'язня концтаборів Климента Васильовича Квітки.

Депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Макаренка на Климента Квітки.

Вулицю у Києві перейменували на честь видатного українця. У столиці перейменовано вулицю Гаршина – на Василя Стефаника. Про це повідомляє Київська міська рада. У травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Гаршина до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф або її сателітами, пишуть "Коментарі".

У Києві зникне площа Перемоги: стала відома нова назва. Українці віддали майже 400 тисяч голосів у додатку "Київ Цифровий" за повернення історичних назв ще 32 об’єктам міського підпорядкування у столиці. Про це повідомляє КМДА. Зазначається, що експертна комісія рекомендувала повернути деяким об’єктам міського підпорядкування історичну назву або назву історичної місцевості.

У Києві перейменували ще понад десяток вулиць: перелік. Депутати Київради перейменували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Нові назви обирали кияни в застосунку "Київ Цифровий". Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

23 січня 2024, 13:02

Как ни странно, в Киеве две улицы Макаренко: одна в Деснянском районе, а другая -- в Днепровском... Я так понял, что ту, что в Деснянском районе, переименовали на Клемента Квитки. А ту улицу Макаренко, что на ДВРЗ, пока решили не переименовывать? Или тоже -- на Климента Квитки? ((

володимир

16 листопада 2022, 15:23

ви порушуєь закон згідно з яким з 16 липня ц.р. україномовна сторінка подається першою за замовчуванням

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися