Кияни вимагають ввести у столиці сигнал відміни повітряної тривоги

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві необхідно ввести звуковий сигнал відміни повітряної тривоги. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11472 Ірина Жук пояснила вимоги ввести у Києві звуковий сигнал відміни повітряної тривоги ситуацією з відключенням електроенергії.

"Часто кияни опиняються без інтернету, а інколи і без заряду на телефоні в період відключення світла. Оповіщення звуком на вулиці в таких випадках інформує про початок повітряної тривоги, але дізнатися коли тривога завершилася таким способом не можливо, оскільки сигналу відміни немає", — йдеться в петиції.

На думку авторки звернення до столичної влади, у Києві критично необхідно забезпечити наявність такого сигналу.

"В деяких інших містах, наприклад в Тернополі, система сирен містить таке оповіщення. З початком тривоги сирена звучить три рази, а на відміну один раз. Навіть діти добре розрізняли де початок, а де кінець, хоча звук був однаковий", — додала авторка петиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киян попередили, що під час вимкнення електроенергії системи сповіщення про повітряну тривогу у столиці не працюють.

Нагадаємо, начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов оприлюднив фото, як у Київській області ракета російських окупантів влучила в приватний будинок. Правоохоронець також показав відео прольоту та збиття ворожої ракети над Київщиною.

Читайте також, що під час обстрілів Київської області діти знайшли збиту ракету та несли її до школи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

19 листопада 2022, 11:37

Надо принять меры к бесперебойной мобильной связи, в том числе бесперебойного мобильного интернета

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися