З вулиць Києва прибрали сотні старих автомобільних шин (ФОТО)

На яких локаціях навели лад

В Дарницькому районі Києва прибрали з вулиць сотні вживаних автомобільних шин. Про це розповіли в Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Столичні комунальники навели лад на кількох вулицях Києва. Загалом прибрали понад 300 старих коліс. Автомобільні шини вивезли на подальшу утилізацію з Княжого Затону, Харківського шосе, вулиць Драгоманова, Крушельницької, Здолбунівської, Дениса Антіпова та Урлівської.

При контакті з землею, водою або при нагріванні сонячними променями старі колеса виділяють масу хімічно активних сполук, що можуть викликати важкі захворювання. Шини належать IV класу відходів, є токсичними і вимагають спеціальних методів утилізації. Спалювання шин неприпустиме через виділення в атмосферу небезпечних токсинів.

В Дарницькій районній державній адміністрації оприлюднили фото з прибирання столиці та зазначили, що такі заходи будуть проводитися регулярно до повного очищення від шкідливої та небезпечної гуми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три міські ради у Київській області підписали угоду про створення сучасних потужностей з переробки побутових відходів. Два сучасні заводи з переробки побутових відходів, які планують побудувати на території Київської області, використовуватимуть одразу кілька сучасних технологій.

Будівництво двох сміттєпереробних заводів на Київщині орієнтовно коштуватиме 117 мільйонів доларів. Переважна частина обладнання на заводах з переробки сміття буде українського виробництва, решта — європейського. Це перший великий інвестиційний проект в рамках реформи управління відходами в Україні. Нові сміттєпереробні заводи мають вирішити проблеми з відходами трьох громад Київської області — Бориспільської, Броварської та Фастівської. Обидва сміттєпереробних комплекси зможуть сукупно переробляти 470 тисяч тон відходів на рік.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

20 листопада 2022, 17:33

Так быдло на авто вмиг испортит газоны!!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися