Міндовкілля виділило понад сто гектарів лісів на Київщині: для чого їх використають

Ділянки було виявлено під час інвентаризації

Майже 102 тис. га самозаліснених ділянок на Київщині можуть бути використані для ведення лісового господарства. Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

"У результаті проведеного аналізу із понад 716 тис. га земель Київщини, вкритих лісовою рослинністю, виділили майже 102 тис. га самозаліснених, що потенційно можуть використовуватися для ведення лісового господарства", - йдеться у повідомленні.

Ці ділянки було виявлено під час інвентаризації, яку наразі проводить Міндовкілля. Роботи з інвентаризації наразі проводяться в цифровому форматі.

Для цього використовують ортофотоплани з відображеними межами лісової рослинності на певній території. На них накладають межі лісогосподарських підприємств цієї території та визначають земельні ділянки, що не включені до їх складу.

Далі з них виключають землі природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, а також історико-культурного, лісогосподарського призначення, водного фонду, промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони тощо.

"Ті ділянки, що залишаються після такого аналізу, і є потенційними ділянками для ведення лісового господарства", - пояснює Міндовкілля.

Раніше "Коментарі" писали, що на території орнітологічного заказнику місцевого значення "Урочище Вязове" в Бориспільському районі відбувся кричущий випадок браконьєрства. Нелюди вбили молодого самця плямистого оленя.

6 листопада приблизно о 19:00 годині охоронці угідь почули 5 пострілів. Через деякий час з лісу виїхав легковий автомобіль. Після тривалого переслідування браконьєрів затримали в с. Ревне. У багажнику авто знаходилося м'ясо вбитого плямистого оленя. У салоні автомобіля виявили дві одиниці зброї, 2 тепловізори, патрони та ножі.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.

Портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виталий

23 листопада 2022, 07:16

Якщо це правда, то це добре. Ворогів в тилу повно. Багато хочуть мати все і щоб за це їм нічого не було. Погано, що це мало кого турбує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися