Кияни просять встановити декілька ялинок замість однієї центральної: причина

Автор петиції пропонує створити особливу прикрасу новорічного Києва

Кияни пропонують встановити декілька невеликих ялинок по Києву замість однієї центральної, щоб кияни їх прикрасили самостійно. Відповідну петицію зареєстровано на сайті Київської міської ради.

"В час дефіциту електроенергії та наявності великої кількості набагато більш доречних способів витратити матеріальні кошти міста, абсолютно неприпустимо встановлювати центральну яскраво освітлену ялинку. Проте всі ми розуміємо, що ворог не може так просто позбавити нас новорічного свята, тим паче що цей Новий рік точно особливий для нашої країни. Тому пропоную встановити невеликі (в порівнянні з центральною) ялинки в різних місцях Києва", - йдеться у тексті петиції.

За словами автора петиції, прикрасити їх зможе кожен киянин - принести таку іграшку, яка б продемонструвала особливість цього року. Це може бути фотографія з рідними, яких людина давно не бачила через війну, патріотична поробка, навіть уламок ракети, який показує, що кияни пережили та переживають в цей час. Кожна людина вільна передати частинку свого року і прикрасити нею ялинку.

"Таким чином, ми не тільки зекономимо електроенергію та гроші, а ще й згуртуємося і створимо собі особливу прикрасу новорічного Києва", - вважає автор петиції.

Якою буде новорічна атмосфера у Києві: чи встановлять у столиці ялинку. Розглядається, щоб у такі складні часи новорічна ялинка в Києві все-таки була.

"В першу чергу, ми відштовхуємося від безпеки. По-перше, Новий рік та Різдво ніхто скасовувати не буде. А щодо святкування, то кожен зможе відсвяткувати у родині, а таких масових святкувань стовідсотково не буде. Ближче до Нового року зможу більш конкретно сказати, але поки і ялинку розглядаємо, і також атмосфера Нового року повинна бути", - сказав мер Києва Віталій Кличко.

Якою буде головна новорічна ялинка у Києві: організатори показали ескіз (ФОТО). Попри повномасштабну війну, у Києві може бути встановлена головна ялинка країни як символ Нового року та Різдва.

Вже розроблено декілька варіантів ескізів головної новорічної ялинки 2022-2023. Один із ескізів можна побачити на фото у матеріалі "Коментарів". Ялинка виконана в кольорах національного прапора, у підніжжі стоять янголи, а на маківці замість різдвяної зірки – тризуб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися