Ситуація у Києві станом на сьогодні: що зі світлом, водою, теплом та зв'язком

У КМВА розповіли про ситуацію у Києві станом на ранок 25 листопада

У Київській міській військовій адміністрації розповіли про ситуацію у Києві після масштабних ракетних ударів росіян по критичній інфраструктурі 23 листопада. Про це КМВА повідомила сьогодні о 08:42 у Telegram.

Згідно з повідомленням, 50% житлового фонду міста працює в режимі аварійного відключення електроенергії. 

Водопостачання в Києві відновлено повністю. Однак, у деяких споживачів все ще може спостерігатись понижений тиск води, особливо на верхніх поверхах знеструмлених багатоповерхівок. У КМВА запевняють, що найближчим часом очікується стабілізація ситуації. 

Теплопостачання в місті відновлюється. Аварійні бригади працюють в посиленому режимі. 

Щодо мобільного зв’язку, функціонування мереж усіх мобільних операторів безпосередньо залежить від електропостачання. Як тільки енергосистема стабілізується – зв'язок з’явиться в усіх районах Києва.

У Києві даватимуть світло проміжками по 2-3 години. У Києві планують підключати світло для всіх споживачів почергово - на 3 години. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Половина споживачів поки без електроенергії. Протягом дня енергетики планують підключати електрику для всіх споживачів почергово - на 3 години", - написав Кличко.

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів в ефірі телемарафону, що у Києві споживачі отримуватимуть світло проміжками по 2-3 години – його вимикатимуть, а потім вмикатимуть знову. Так триватиме до збільшення обсягу виробленої електроенергії.

Кличко заявив, що з Києва на зиму можуть вивезти частину людей. З Києва на зимовий період можуть вивезти частину людей до передмість столиці, проте повномасштабна евакуація не розглядається.

"Якщо у вас є будинок у передмісті Києва, якщо є знайомі чи друзі з будинком, де є піч, тепло, незалежне водопостачання, то було б непогано розраховувати, щоб там тимчасово побути", - сказав Кличко.

При цьому мер категорично проти масштабної евакуації з Києва. Відсутність людей він вважає однією з цілей росіян.

Читайте также