Кличко заявив, що з Києва на зиму можуть вивезти частину людей

Повномасштабна евакуація зі столиці поки не розглядається

З Києва на зимовий період можуть вивезти частину людей до передмість столиці, проте повномасштабна евакуація не розглядається. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телемарафону, повідомляє РБК-Україна.

"Якщо у вас є будинок у передмісті Києва, якщо є знайомі чи друзі з будинком, де є піч, тепло, незалежне водопостачання, то було б непогано розраховувати, щоб там тимчасово побути", - сказав Кличко.

При цьому мер категорично проти масштабної евакуації з Києва. Відсутність людей він вважає однією з цілей росіян. Проте Кличко розглядає можливість тимчасового переселення певних категорій людей до передмість.

"У росіян ключова мета – щоб ми взяли свої валізи і кудись поїхали на Захід і залишили їм країну. Ми їм не потрібні, потрібна територія. Не дочекаються. Про евакуацію зараз не йдеться, але ми розглядаємо можливість того, що частина людей може переїхати до передмістя Києва: дитячі будинки, будинки для людей похилого віку. Назвати евакуацією це не можна, а ось тимчасовий переїзд деяких груп населення ми розглядаємо", - зазначив Віталій Кличко.

У КМДА розглядають найгірший сценарій подій: повну відсутність світла, води та тепла, пишуть "Коментарі".

"Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій. Найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо", - йдеться у повідомленні КМДА.

Що буде у разі тотального блекауту в Києві: у КМДА розроблено план. Столична влада розглядає всі можливі варіанти дій в разі блекауту, в тому числі й евакуацію населення. Для цього вже розроблено план. Про це повідомив голова департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук

Енергетики попередять владу Києва про можливість зупинки мережі не менш ніж за 12 годин до повної відмови електромережі. У такому разі столична влада проінформує населення та попросить виїхати з міста.

У кожному районі Києва облаштують по 100 пунктів обігріву. У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву на випадок критичних пошкоджень системи опалення взимку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися