Опалювальний сезон: які райони Києва вже підключені до опалення

Повністю Київ повинні підключити до опалення до 26 жовтня

Станом на ранок 19 жовтня, опалення з'явилося в 40% (3990) житлових будинків Києва. Про це повідомила прес-служба "Київтеплоенерго".

Так, в компанії відзначають, що найбільше підключених будинків в Голосіївському, Дніпровському, Печерському та Святошинському районах столиці.

"Установи соціальної сфери і вдома в управлінні житлово-комунального господарства та ОСББ підключаються до опалення за індивідуальними заявками керівництва", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в соціальній сфері теплом вже забезпечені 22 лікарні (6,8%), 61 дитсадок (11,6%) і 9 шкіл (2%).

"Розгортання системи централізованого теплопостачання відбувається поступово, щоб уникнути різкого збільшення теплового навантаження - температури теплоносія і тиску на мережі та обладнання", - повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що включення опалення в Києві почалося 16 жовтня. Для того, щоб повністю підключити будинки до системи опалення знадобиться 10 днів.

Як відзначають в "Київтеплоенерго", система теплопостачання Києва є однією з найбільших в Європі. Це комлекс з трьох потужних тепло- та теплоелетроцентралей, майже 200 котелень та понад 2700 кілометрів теплових мереж.

Як повідомляв портал "Коментарі", в цього в Києві в цьому році збираються замінити 100 км найбільш зношених труб в тепломережі мегаполісу. Реконструкція триває в рамках програми модернізації столичного теплоенергетичного комплексу. Її реалізацію комунальники початок минулого року, коли замінили 130 км трубопроводів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися