Вулицю в Києві перейменували на честь волонтерки, яка загинула від ракетного обстрілу

Вулицю Ломоносова перейменовано на вулицю Юлії Здановської

У Голосіївському районі столиці вулицю Ломоносова перейменували на вулицю Юлії Здановської. Про це повідомляє Київська міська рада.

Вулицю Ломоносова було включено до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією або її сателітами. Вона була названа на честь російського вченого Михайла Ломоносова.

З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом голосування в застосунку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці – Юлії Здановської.

Нова назва запропонована на честь української математикині, випускниці КНУ імені Тараса Шевченка, волонтерки та вчительки Юлії Здановської, яка загинула 03 березня 2022 року у 21-річному віці від ракетного обстрілу Харкова.

Вулицю у Києві перейменували на честь видатного українця. У столиці перейменовано вулицю Гаршина – на Василя Стефаника. Про це повідомляє Київська міська рада. У травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Гаршина до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф або її сателітами.

У Києві перейменували ще понад десяток вулиць: перелік. Депутати Київради перейменували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Нові назви обирали кияни в застосунку "Київ Цифровий". Про це повідомляє Київська міська рада.

Вулицю в Києві перейменували на честь чоловіка Лесі Українки. Нова назва запропонована на честь українського музикознавця-фольклориста Климента Квітки. Вулиця Макаренка була названа на честь радянського педагога і письменника А. С. Макаренка. З метою деколонізації столичної топоніміки було обрано нову назву цієї вулиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися