Для киян є тільки 42% електроенергії: на скільки годин даватимуть світло

У Києві тривають екстрені відключення світла

У Києві тривають екстрені відключення світла, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. Для живлення осель киян є тільки 42% електроенергії. Про це повідомляє ДТЕК Київські електромережі.

"За розпорядженням НЕК Укренерго маємо знизити 60% потужності споживання Києва. Для живлення побутових споживачів є тільки 42% електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що забезпечення світлом критичної інфраструктури - лікарень, насосних та теплових пунктів потребує 58% електроенергії, яка лишається. 

У ДТЕК роблять все можливе, щоб подавати світло кожному клієнту по 2-3 години двічі на добу. 

"Щойно вдасться збалансувати ситуацію  - повернемося до відключення за графіками. Слідкуйте за оновленням інформації", - зазначили у ДТЕК.

Киян просять максимально обмежити споживання електроенергії.

У ДТЕК пообіцяли, що відключення світла у Києві не триватимуть більше 5 годин. У ДТЕК Київські електромережі розповіли, що перерви в електропостачанні для кожного клієнта складатимуть не більше 5 годин.

"Ми розуміємо, що тривала відсутність світла ускладнює життя мешканців Києва. Тому з 26 листопада ДТЕК Київські електромережі буде почергово вмикати світло всім мешканцям таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 5 годин", - йдеться у повідомленні.

У 40% споживачів на Київщині немає світла, – Кулеба. Через масовану ракетну ракетну атаку, що сталася минулого тижня, близько 40% регіону наразі без світла. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. На Київщині продовжуються екстрені вимкнення електропостачання.

Де у Києві попрацювати, коли немає світла: мапа незалежних від відключень коворкінгів. Контент-маркетингова агенція Top Lead створила мапу коворкінгів у Києві, які працюють навіть під час відключень світла. На мапі позначені понад 20 коворкінгів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися