Без гірлянд, але з тризубом: головну ялинку у Києві таки встановлять

Якою буде цьогорічна головна ялинка країни у Києві

Головну ялинку у Києві таки встановлять, але вона, порівняно з попередніми роками, буде скромною в оздобленні. Про це Суспільному розповів Ігор Добруцький, керівник компанії Folk Ukraine - організатора новорічного свята на Софійській площі.

Повідомляється, що дерево буде штучним заввишки 10 метрів, замість 30, як це зазвичай було раніше. Святкової ілюмінації на ялинці не буде.

За словами Ігоря Добруцького, святкова ялинка буде оздоблена лише прикрасами. Цьогоріч прикраси будуть у вигляді голубів. А на верхівці замість зірки встановлять тризуб, як планувалося у попередньому ескізі.

Керівник компанії Folk Ukraine наголосив, що з міського бюджету Києва на новорічну ялинку коштів не виділяли. Святкове дерево встановлять коштом меценатів.

Ялинка в Києві буде максимально енерговідповідальною, - гендиректор Yasno. Гендиректор Yasno Сергій Коваленко вибачився за публікацію на сторінці енергокомпанії щодо київської ялинки і заявив, що насправді Головна ялинка України цього року буде енерговідповідальною і водночас святковою.

"Колеги вітали рішення міської влади цього року зекономити електроенергію та ставити ялинку без ілюмінації і гірлянд. І щоб показати всім, скільки саме економиться електроенергії завдяки відмові від ілюмінації - ми вирішили зробити інфографіку. Але контекст зчитали інакше. Новорічна ялинка буде і буде максимально енерговідповідальною, але все одно святковою для всіх нас", - написав Коваленко.

Коли відкриється та яким буде новорічний парк на ВДНГ у Києві. "Зимова Країна на ВДНГ" цьогоріч працюватиме в умовах критичного енергозаощадження.

"Від новорічної сцени й усіх заходів відмовилися - територія Експоцентру, як і влітку, працюватиме виключно в режимі парку. Жодних коштів із держбюджету на облаштування "Зимової Країни" залучати не будуть, усі активності на території реалізують власним коштом підприємства. Для прикраси локацій використають декорації минулих років", - йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися