У Києві почастішали аварії в енергомережах: причина

Київ ще не повернувся до графіків, тому мешканцям столиці складно планувати споживання електрики

В енергомережах Києва значно частіше почали траплятися аварії. Генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко пояснив, у чому причина аварій.

За словами гендиректора YASNO, Київ ще не повернувся до графіків, тому мешканцям столиці складно планувати споживання електрики. Тому після того, як подається світло, кияни починають вмикати в розетки всі прилади.

"Автоматика вибиває від перепадів напруги, але про це нікому не відомо, всі продовжують думати, що це екстрене відключення. А потім трапляються історії, як вчора із трамваєм. Прикро, але картинка, яку створюють такі події, тільки на руку росії. А потім розганяють різні ІПСО про погроми у Києві. Краще зверніться зайвий раз до ЖЕК/ОСББ, щоб вияснити причину. Тому, будь ласка, не поспішайте підключатися до мережі одразу після того, як вас включили", - написав Сергій Коваленко.

Друга причина аварій - погода.

"Хоч опалення зараз непогане, люди все одно користуються електрообігрівачами. Вони створюють неабияке навантаження на мережу і результат - такий самий, як в історії вище", - додав гендиректор YASNO.

Голова Київської ОВА розповів, як уникнути повторних аварійних вимкнень. У Київській області тривають екстрені вимкнення світла. Важливо пам’ятати про правила використання електроенергії, щоб уникнути повторних відключень. Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

При появі світла очільник КОВА рекомендує не вмикати все і одразу. Адже це може призвести до нових аварій, і, відповідно, до нових екстрених відключень. Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.

У Києві вимикатимуть світло в будинках, де раніше завжди була електрика. В Києві запровадять "ручні відключення", щоб вимикати світло в будинках на лініях критичної інфраструктури. Разом із критичною інфраструктурою до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки. Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається - то енергетики їх перемикають. Проте є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію. Щодо них прийнято адміністративне рішення - ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії.

Читайте также