У Києві вимикатимуть світло в будинках, де раніше завжди була електрика

В Києві запровадять "ручні відключення", щоб вимикати світло в будинках на лініях критичної інфраструктури

В Києві запровадять "ручні відключення", щоб вимикати світло в будинках на лініях критичної інфраструктури. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Сергій Коваленко нагадав, що у будь-якому населеному пункті є об’єкти критичної інфраструктури, які важливо заживити якомога швидше. Їх підключають найпершими і вони не беруть участь в екстрених відключеннях. Перелік таких об’єктів визначає місцева влада.  

Разом з ними до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки. Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається - то енергетики їх перемикають.

"Це нешвидкий процес, однак з хорошим прогресом: раніше на столицю таких будинків було 2000, зараз - 745", - зазначив гендиректор YASNO.

Проте є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимикати разом з усім містом. Сергій Коваленко повідомив, що щодо них прийнято адміністративне рішення - ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії.

Голова Київської ОВА розповів, як уникнути повторних аварійних вимкнень. У Київській області тривають екстрені вимкнення світла. Важливо пам’ятати про правила використання електроенергії, щоб уникнути повторних відключень. Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

При появі світла очільник КОВА рекомендує не вмикати все і одразу. Адже це може призвести до нових аварій, і, відповідно, до нових екстрених відключень. Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.

На Київщині чоловік помер через електрогенератор. На Київщині зафіксовані випадки отруєння чадним газом. Про це повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

У селі Бобриця родина використовувала для освітлення генератор, який знаходився прямо в приміщенні. У результаті отруєння загинув чоловік. Його дружину медики встигли госпіталізували до лікарні. Трагічний інцидент трапився і в Гостомелі, де чадним газом отруїлась ціла родина. Спершу стало зле 72-річній бабусі, потім 4-річній онуці. Погіршився стан також у 12-річної дівчинки та її 48-річного батька.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

1 грудня 2022, 17:07

Я живу не в новому будинку. В будинку який збудований в 1958 році. Так у нас є світло бо ми підключені до життязабеспечення. Міняю свою квартиру на нову!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися