На Київщині чоловік помер через електрогенератор

Зафіксовані випадки отруєння чадним газом на Київщині

На Київщині зафіксовані випадки отруєння чадним газом. Про це повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

У селі Бобриця родина використовувала для освітлення генератор, який знаходився прямо в приміщенні. У результаті отруєння загинув чоловік. Його дружину медики встигли госпіталізували до лікарні.

Трагічний інцидент трапився і в Гостомелі, де чадним газом отруїлась ціла родина. Спершу стало зле 72-річній бабусі, потім 4-річній онуці. Погіршився стан також у 12-річної дівчинки та її 48-річного батька.

"Вкотре застерігаю: не нехтуйте інструкцією з експлуатації електрогенераторів та приладів для опалення систем. Вчасно перевіряйте справність роботи газових приладів та вентиляції", - наголосив Андрій Нєбитов.

У Києві компенсують вартість генераторів для багатоповерхівок: взірець заяви. У Києві відшкодовуватимуть 75% вартості електрогенераторів для багатоповерхівок. Про це повідомили у Київській міськраді.

У столиці затвердили Міську цільову програму часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів та будь-яких незалежних приладів альтернативного живлення для забезпечення потреб ОСББ та ЖБК на випадок відключень. Для отримання компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних держадміністрацій Києва.

Дратує шум: кияни просять ввести правила використання генераторів. Кияни пропонують встановити правила використання паливних генераторів. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

"Безперечно, бізнес має працювати і під час планових або аварійних відключень електроенергії. Разом з тим, звук працюючого генератора, виставленого просто на тротуар поруч з зупинкою громадського транспорту або в двір житлових будинків, створює надто високий рівень шуму", - пише автор петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися