Позапланові відключення світла на Київщині: на високовольтній лінії сталася аварія

1 грудня через відключення електроенергії сталася аварія на високовольтній лінії

ДТЕК працює над відновленням електроенергії в Бучанській громаді, яке затягнулося надовго через аварію напередодні. Про це повідомляє Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

Як повідомляється, вчора, 1 грудня, через відключення електроенергії сталася аварія на високовольтній лінії. Саме вона спричинила тривалі позапланові відключення світла в Бучі, Ірпені, Гостомелі та Коцюбинському.

"Наразі бригади ДТЕК докладають максимум зусиль, щоб впродовж доби відновити електропостачання та повернутися до планових відключень по графіку", - передає Бучанська міськрада.

У Києві вимикатимуть світло в будинках, де раніше завжди була електрика. В Києві запровадять "ручні відключення", щоб вимикати світло в будинках на лініях критичної інфраструктури.

Разом з критичною інфраструктурою до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки. Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається - то енергетики їх перемикають. Проте є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію. Щодо них прийнято адміністративне рішення - ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії.

Голова Київської ОВА розповів, як уникнути повторних аварійних вимкнень. У Київській області тривають екстрені вимкнення світла. Важливо пам’ятати про правила використання електроенергії, щоб уникнути повторних відключень.

При появі світла Олексій Кулеба рекомендує не вмикати все і одразу. Адже це може призвести до нових аварій, і, відповідно, до нових екстрених відключень. Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися