У разі повного блекауту в Києві безоплатні автобуси замінять весь транспорт

У випадку повного блекауту рух поїздів столичного метрополітену буде призупинений

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у випадку повного блекауту поїзди столичного метро курсувати не будуть. Станції підземки стануть пунктами тимчасового перебування людей. На всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть безоплатні автобуси.

"Ми всі сподіваємося, що найгіршого сценарію розвитку подій не буде. Але маємо бути готовими до різних варіантів, оскільки ворог підступний і безжальний. Та не полишає спроб залишити українців взимку без світла, тепла та води. В випадку надзвичайної ситуації столиця житиме і працюватиме, але в дуже складних умовах", - написав Віталій Кличко.

У разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності внаслідок цього електрики у Києві, на всі маршрути наземного транспорту випустять автобуси. Проїзд буде безкоштовним. 

Мер столиці зазначив, що всі автобусні парки Києва забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії. Зокрема, бензинові та дизельні генератори.

Рух поїздів метрополітену в разі повного блекауту буде призупинений. 45 підземних станції метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно буде мати при собі документ, що посвідчує особу.

Кличко назвав торгові точки в Києві, які працюватимуть у разі повного блекауту. У випадку нових ударів ворога по критичній інфраструктурі України та повної відсутності внаслідок цього електрики, у Києві продовжуватимуть працювати окремі торгові мережі, ринки, магазини та ТРЦ.  Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Столична влада та бізнес готуються до різних варіантів розвитку подій. Ми склали перелік, із зазначенням адрес торгових мереж, продуктових ринків, магазинів (супермаркетів) та ТРЦ, які продовжуватимуть працювати на автономних джерелах живлення, аби забезпечити потреби киян у продуктах харчування, воді, побутових та промислових товарах", - написав мер столиці. 

Позапланові відключення світла на Київщині: на високовольтній лінії сталася аварія. ДТЕК працює над відновленням електроенергії в Бучанській громаді, яке затягнулося надовго через аварію напередодні. 1 грудня через відключення електроенергії сталася аварія на високовольтній лінії. Саме вона спричинила тривалі позапланові відключення світла в Бучі, Ірпені, Гостомелі та Коцюбинському.

У Києві почастішали аварії в енергомережах: причина. Генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко пояснив, у чому причина аварій в енергомережах. Київ ще не повернувся до графіків, тому мешканцям столиці складно планувати споживання електрики. Тому після того, як подається світло, кияни починають вмикати в розетки всі прилади, і через це вибиває автоматика. Друга причина аварій - погода.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися